Tevékenységeink

Vendéglátás

Ricsika Panzió

A PANZIÓ

A Ricsika Panzió a Forgách grófi család leszármazottjai által a múlt század elején épített, rangos kúria épületben található. A műemléki igényességgel felújított épület az eredeti főépületből és a későbbiekben hozzátoldott mellékszárnyakból áll. Az így kialakult “U” alakú egy szintes épületegyüttes alapterülete 650 m2. A kúria fő épületében kaptak helyet a közösségi terek (szalon, ebédlő, felszerelt konyha, vizesblokk), valamint 3 kétágyas, 2 négyágyas szoba és 1 apartman (szoba, konyha, étkező, fürdő + WC). A kúriához tartozó vendégház 2 db 2 ágyas szobával rendelkezik, így az összes vendégférőhely száma 20 fő.

A toldalékszárnyak által közrefogott, patio szerű kellemes belső udvarban terasz és fűtött télikert található. Az így kialakított szálláskapacitás 16 fő kényelmes elhelyezésére kínál lehetőséget. A panzió melletti külön épületben 4 állásos zárt garázs, valamint őrzött parkoló, a vendégház pihenőkertjében 25 fő befogadására alkalmas nyitott – fedett kerti szaletli kemence, tűzrakó-hely, fajátékokkal felszerelt gyermekjátszótér, borospince, mesterséges patak és tavacska várja vendégeit.

A panzió közkedvelt látványossága a mintegy 3 hektáron elterülő állatpark, amelyben a Magyarországon őshonos háztáji állatokat tekinthetik meg a kedves vendégek.

A TÁJEGYSÉG

Az árnyas gyöngyvirágos – gyertyános tölgyes a Ricsikai -erdő szép tanújele az ezerarcú és a folyók ezüst csíkjaival átszőtt, végeláthatatlan mocsarakkal és erdőségekkel teli Felső – Tisza – vidéknek. Az országnak kevés tája dicsekedhet hasonlóan gazdag, majdhogynem érintetlen természeti és néprajzi értékekkel. A táj képe – az Alföld más tájaitól eltérően – még mindig hordozza páratlan értékeit. A valamikor irtásokra települt falvak környékéről oly annyira eltűntek a régi tölgyerdők, hogy a mozaikszerűen fennmaradt erdőket mára természetvédelmi területté kellett nyilvánítani, mely erdők részei a több ezer hektáros Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzetnek.

PROGRAMOK – ELLÁTÁS

A Ricsika Panzió kedvező elhelyezkedése számtalan programlehetőséget kínál. Önellátó üzleti, baráti, családi összejövetelek kedvelt helyszíne lehet, melyhez igény szerint teljes ellátást is biztosítunk. A helyben szervezhető programok (gombászás, túrázás, horgászás, lovaglás és sétakocsikázás, szánkázás lovas szánnal, falusi disznótor) mellett a vendégház a környék nevezetességeit felkeresni kívánó látogatók részére csillagtúrák kiindulópontjaként is szolgálhat.

MEGKÖZELÍTÉS

A birtok, illetve a panzió 11 hektáron terül el a Ricsikai-erdő közepén. Megközelíthető a Kisvárda (4.sz. Főút) – Pap – Lövőpetri – Nyírlövő útvonalon, a Nyírlövő – Aranyosapáti között húzódó közút 11. kilométerköve felől. A vendégházhoz – közútról letérve – 2 km hosszú karbantartott erdei út vezet. A Ricsika-panzió közvetlen területéhez mintegy 10.000 m2 körülkerített erdőfelület is csatlakozik, mely a panzió pihenőkertjének adott helyet.


Szobafoglalás: +36 30 593-9254